Rooijakkers 2019

Een jaarlijks terugkerende demo is ook de rijdag bij de Autobedrijf Rooijakkers aan de Hofcampweg. En die vinden we in ons eigen pittoreske Wassenaar. Dankzij Leo de Groot zijn wij een aantal jaren geleden uitgenodigd om hier gezellig in de showroom te komen rijden met onze vrachtwagens. En dat is zo goed bevallen dat dit eigenlijk al een traditie begint te worden. Dus zo ook dit jaar.

De aanhanger werd bij de Firma J.K van den Dool opgehaald, alwaar hij altijd gestald staat. Bij aankomst was de showroom al helemaal leeg en konden we gelijk beginnen met het uitleggen van de baan. Zoals misschien al bekend hebben wij geen vast plan dus elke keer is het weer een verassing hoe de baan komt te liggen. Onder het genot van een bakje koffie konden we bekijken hoe de baan werd uitgelegd. Dit jaar leek de baan niet alleen groter, hij was het ook.

Ruim 20 leden waren op de rijdag afgekomen dus het was een drukte van belang. Ook wat nieuwe leden konden hier voor het eerst kennis maken met het rijden op de baan. Ook dit jaar weer veel bezoekers om de baan die in de Wassenaarse krant hadden gelezen dat er een demo was. De gehele dag was het dus een drukte van belang op en om de baan. Heftruckjes, grondverzet en natuurlijk veel, heel veel, vrachtwagens.

Tegen lunchtijd werden wij getrakteerd op een heerlijk broodje kroket van de Keurslager Groeneveld en die zijn echt lekker. Het verkeer op de baan ligt dan wel even stil. Maar ja ook een trucker moet eten.

Tegen 16:00 uur was alles weer opgeruimd en konden de echte auto’s weer naar binnen. Iedereen weer van harte bedankt en tot de volgende keer.

Perry Knijnenburg