Katwijk 2019

Koningsdag
27 april 2019

Ook dit jaar waren wij weer aanwezig op de Koningsdagviering in Katwijk aan Zee. Het is zeker niet de eerste keer dat wij hier waren dus we wisten wat ons te wachten stond. Helaas hebben wij op het weer weinig invloed. En de voorspellingen voor Koningsdag 2019 waren dramatisch. Maar naar mate de dag naderde werden die weersvoorspellingen iets beter. En gingen wij vol goede moed richting Katwijk aan Zee.

Op de dag zelf waren er ruim 12 leden aanwezig om er een hele gezellige, iets wat koude en af en toe natte dag van te maken. Maar gelukkig staat gezelligheid altijd boven aan het lijstje.

De dag begint altijd met het opbouwen en aansluitend vullen van het bassin. Dankzij de pompen en het naast gelegen kanaal was dit snel gebeurt. De kramen neerzetten en inrichten en de dag kan beginnen.

Dankzij het aantal deelnemers was er constant beweging in het bassin. Zeilboten, slepers en plezierjachten waren vrijwel constant aan het varen. De speedboten hadden het bassin voor zich alleen. Het blijkt nog weleens voor te komen dat een speedboot zich als torpedo gaat gedragen. Andere boten varen dan dus op eigen risico.

Aan publiek in ieder geval ook geen tekort. Vele mensen maakten een stop bij het bassin om te kijken naar de modellen. Ook aan de kraam was er veel bekijks en alle vragen werden door onze leden beantwoord. Zelfs de lokale radiozender wist onze voorzitter te strikken voor een diepte-interview. Ondanks de wat tegenvallende temperaturen waren de boten met een waterspuit weer zeer populair. Zeker bij de kinderen, zij blijven het leuk vinden om nat gespoten te worden. Natuurlijk gaan ze terug spetteren met water, maar onze boten zijn gelukkig waterdicht. Sommige ouders staan raar te kijken als ze ondergespoten worden. Wat moet ik hier nu mee zie je ze denken. Maar kijkende naar de kinderen zie je toch al snel een glimlach verschijnen.

En daarom kunnen wij, ondanks het weer, terugkijken op een uiterst gezellige dag.
Tot volgend jaar,
Perry Knijnenburg.