Modelbouwshow Autotron 2021-07

Modelbouwshow Autotron Rosmalen 10 en 11 Juli 2021.

Normaliter vind de Modelbouwshow altijd plaats in Goes.
Maar dit jaar was er een uitstapje naar het Autotron in Rosmalen gemaakt..

De dag attractie Autotron is in 2003 gesloten en onder de naam Autotron Rosmalen is het sindsdien een beurs- evenementen locatie van Libéma geworden.

Vanwege de persconferentie op vrijdag 9 Juli 2021 was het even onduidelijk of deze modelbouwshow wel door zou gaan. Op FB werd er uiteindelijk gemeld dat het gewoon door kon gaan omdat het een doorstroomevenement betreft.

De MBVW stand stond in de Expodome van het Autotron. Deze was beide dagen goed bezet qua leden en er waren genoeg modellen van vrachtwagens en boten te zien.

In deze Modelbouwshow waren weer de verschillen modelbouw vormen te zien.  Zoals treinen in verschillende schalen, duikboten, boten, drift cars, tanks in verschillende maten, kermissen van lego, meccano, drones, helikopters, vliegtuigen, vrachtwagens van klein tot wat groter en nog meer.

Er was ook een computergestuurde installatie die een Rubik’s Cube binnen no-time weer een kleur op een vlak wist te krijgen. Daarnaast was het hiermee ook mogelijk om b.v. een kleur een diagonaal in elk vlak te zetten.

Binnen was er bassin waar gevaren kon worden. Maar vanwege het schitterende weer hebben wij gevaren in de vijver.

Omdat de vrachtwagens van ons niet konden rijden, op een van de andere banen van modelbouwverenigingen, hebben deze gereden rondom onze stand. Dit was goed mogelijk omdat er voldoende ruimte was en de bezoekers goed verspreid waren over het complex.
Voor de 40Mhz gebruikers kon er bij de Modelbouwtruckers een knijper met een bepaalde frequentie gehaald worden. Deze hoefde pas aan het einde van de dag weer teruggegeven te worden. Kortom ideaal.

Kortom er is genoten en weer genoeg bij gepraat.
Daarnaast ook weer leuk om leden persoonljk te spreken

Marcel van Kralingen